2009-05-19 15:55:37• hírek • Parajdi Andrea

Nyáron elkezdődhet a felújítás

A Károlyi kastély felújításának projektje a tervezett ütemben halad. A munkálatok licitjét jövő héten írják ki. Amennyiben annak eredményét senki sem vétózza meg, már nyáron hozzálátnak a kastély renoválásához.

A tavalyi évben nyújtotta be a Szatmár Megyei Tanács az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökséghez a Károlyi kastély és az Erdődi vár felújítását célzó projektet. A sikerre vitt pályázat finanszírozási szerződését áprilisban írták alá az érintett Önkormányzatok vezetői és Vasile Blaga, lakásépítési, területrendezési és fejlesztési miniszter.

Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere a Szatmár.ro-nak elmondta: jövő héten jelenik meg a hivatalos tenderkiírás, amelynek lebonyolítása vélhetően egy hónapot vesz igénybe.

- Bízunk benne, hogy a licit végeredményét illetően nem lesz fellebbező vállalat, ugyanis egy jogi procedúra kitolná a munkálatok elkezdésének időpontját. Azt reméljük, hogy ezen a nyáron hozzáláthatunk a kastély rendbetételéhez, amikortól majd 40 hónap áll a rendelkezésünkre, hogy mindent befejezzünk - mondta Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.

A projekt összértéke egyébként 5,2 millió euró, amelyből 700 ezret az Erdődi vár felújítására fordítanak, a többiből pedig a Károlyi kastélyt rehabilitálják. A pénzösszeg a legfontosabb munkálatokra lesz elegendő, az épület szerkezetének stabilizálására, tatarozásra és festésre.


Jövő héten írják ki a licitet a Károlyi kastély modernizálására.
A Károlyi kastély modernizálásának licitjét jövő héten írják ki


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: